6944 323639  
Doctor

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Χρήσιμες πληροφορίες για αλεργίες - ασθένειες κ.λ.π. Περισσότερα...

ΠΡΟΛΗΨΗ
Χρήσιμες πληροφορίες για την πρόληψη κ.λ.π. Περισσότερα...

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Πρώτη αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.... Περισσότερα...

 

Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου - Μοθωναίου

Παιδίατρος - Νεογνολόγος

Αποφοίτησα τo 1978 από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Ιούνιο 1978 έως τον Ιούνιο 1979, εργάστηκα (υπηρεσία υπαίθρου) στο Σανατόριο Λαμίας.

Από τον Μάρτιο 1980 μέχρι τον Μάρτιο 1981 εργάστηκα στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών (Ν.Ν.Θ.Α.) ως ειδικευόμενη στη Παθολογία.

Από τον Οκτώβριο 1982 μέχρι τον Νοέμβριο 1984 εργάστηκα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», κλινική «Ματσανιώτη» ειδικευόμενη στην παιδιατρική ειδικότητα.

Κατά τα έτη 1981,  1982 εργάστηκα στην Ιδιωτική παιδιατρική κλινική «Χιωτίνη» ως Βοηθός παιδίατρος και στην Ιδιωτική κλινική «Αγία Λαύρα» ως Βοηθός Γενικής Ιατρικής.

Από το 1982 μέχρι το 2005 έχω εργασθεί :

  • Στο Ιδιωτικό μαιευτήριο «ΛΗΤΩ» ως Νεογνολόγος παιδίατρος στη μονάδα νεογνών.
  • Στο ΙΚΑ Πλατείας Αττικής στην Αθήνα ως Παιδίατρος στο τμήμα «Προστασίας Μάνας – Παιδιού»
  • Στο Ιδιωτικό μαιευτήριο «ΜΗΤΕΡΑ» ως Νεογνολόγος παιδίατρος στη μονάδα νεογνών.
  • Στο Ιδιωτικό μαιευτήριο «ΗΡΑ» ως Νεογνολόγος παιδίατρος στη μονάδα νεογνών.
  • Στον Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) ως Ελεγκτής ιατρός.

Από το 1984 διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα.

Παράλληλα με τη μακρά νοσοκομειακή μου εμπειρία συμμετέχω σε συνέδρια, συμπόσια, ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια, ώστε να ενημερώνομαι και να ενημερώνω συνεχώς για τις νέες μεθόδους και δυνατότητες στην Παιδιατρική.  

Στόχος μου είναι η παροχή άριστων υπηρεσιών υγείας και συμβουλών, ώστε, πρωτίστως μέσω της πρόληψης, να διασφαλίζεται η υγεία των παιδιών και των νεογνών. Βέβαια, για την επίτευξη αυτού του στόχου απαραίτητη είναι και η στενή συνεργασία με τους γονείς αλλά και με ιατρούς ειδικοτήτων καθώς και με νοσοκομειακές δομές υγείας με τις οποίες συνεργάζομαι.

Είμαι παντρεμένη και μητέρα και ως μητέρα καταλαβαίνω την αγωνία του γονιού για την υγεία του παιδιού του. Είμαι εδώ για να σας βοηθήσω να δείτε το μωράκι σας να μεγαλώνει γεμάτο υγεία και χαρά.

 

Ρωτατε, σας απανταμε !



Για να ρωτήσετε τη γιατρό, για κάποιο θέμα που σας απασχολεί, μπορείτε να συμπληρώσετε και να στείλετε τη φόρμα που ακολουθεί. Η απάντηση θα σας σταλεί με email.

3 + 19 = ?

Φροντιζουμε για την Υγεια των Παιδιων

Η υγεία των παιδιών, τόσο η σωματική όσο και η ψυχική, είναι καθοριστική για τη φυσιολογική τους εξέλιξη και ανάπτυξη καθώς και για την κοινωνική τους ένταξη.

paidi-ygeia.grTα σύγχρονα κοινωνικά και οικογενειακά πρότυπα και συνήθειες δεν οδηγούν μόνο σε θετικές, αλλά και σε αρνητικές εξελίξεις που έχουν άμεση επίπτωση στην υγεία των παιδιών.

Η επιβάρυνση της υγείας των παιδιών εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις στην κοινωνία, διαμορφώνει και μελλοντικές αρνητικές εξελίξεις  στα επιδημιολογικά πρότυπα, καθώς η αύξηση των προβλημάτων υγείας των παιδιών, οδηγεί στην εμφάνιση ή την επίταση των νοσημάτων στους μελλοντικούς ενήλικες, με άμεση επίπτωση στην κατάσταση της υγείας του μελλοντικού πληθυσμού.

"Η υγεία των παιδιών και η σύγχρονη κοινωνία"
Γ. Μάρκοβιτς  Σ.  Μοναστηρίδου

 

Αθηνα

mapΧατζοπούλου 6,  Ν. Φιλοθέη, Αθήνα, ΤΚ: 11 524

phone6944 323639